Definiţii

Grafologie


Analiza grafologică

Analiza scrisului de mână ajută la construirea unui profil foarte precis al clientului evaluat, urmărind anumite trăsături sau tendinţe, oferind posibilitatea de a descoperi lucruri care se cunosc foarte greu sau în timp despre client.

Realizarea profilului

Modalitatea de lucru constă în aceea că, mai întâi, se observă anumite trăsături fine în scris, în forma şi dimensiunea literelor, a legăturilor dintre acestea, care dau o serie de tendinţe. Acestea compun, prin corelare, anumite tendinţe mai generale, care creionează un profil al tendinţelor de caracter foarte specifice, care ajută la cunoaşterea profundă a persoanei în contextul în care se doreşte evaluarea.

Spre exemplu, dintre trăsăturile de caracter ce pot fi observate în analiza grafologică se numără: deschiderea spre ceilalţi, optimismul, fluiditatea gândirii, capacitatea de concentrare, atenţia la feed-back, gândirea critică, stima de sine, conştiinciozitatea, diplomaţia, încăpăţânarea, entuziasmul, perseverenţa, creativitatea, conflictele, dedicarea, intuiţia, loialitatea, delicateţea, energia, precum şi trăsăturile mai complexe, cum ar fi gradul de sinceritate, orientarea spre succes, abilităţile de management, capacitatea de îndeplinire a sarcinilor, capacitatea de a lucra în echipă, rezistenţa la stres, abilităţile în vânzări, obiectivitatea sau hipersensibilitatea, precum şi gradul în care acestea sau opusul lor se manifestă.

Analiza grafologică oferă, în cunoaşterea interumană şi în profilarea resurselor umane, un instrument extrem de util, dacă nu chiar vital, pentru realizarea unei profilări corespunzătoare. De-a lungul timpului, acest domeniu a căpătat tot mai multă recunoaştere pe plan internaţional, calificându-se la nivelul de ştiinţă. Cu toate aceastea, din păcate, publicului românesc îi ramân încă în mare măsura necunoscute informaţiile privind beneficiile acesteia.

Păreri ale specialiştilor

Iată ce scriu câţiva specialişti despre analiză grafologică, drept domeniu:

  • „Analiza Grafologică este ştiinţa care decodifică acest limbaj şi care ne ajută să înţelegem personalitatea din scris. Este un test de personalitate, într-un fel. Şi încă unul dintre cele mai bune teste de personalitate pe care le-am întâlnit. Analiza Grafologică ţine atât de medicină cât şi de psihologie. În mod cert, Analiza Grafologică este o ştiintă empirică prin excelenţă. Ea combină un studiu de factori fizici şi emoţionali în încercarea de a înţelege mai bine oamenii. În acelaşi timp, nu există doi oameni la fel pe acest pământ. La fel cum fiecare din noi are o voce diferită, amprente digitale diferite sau aspect fizic diferit, la fel fiecare din noi are un scris de mână diferit de al oricărui alt om”. (Ionuţ Ciurea, promotor al analizei grafologice în România)
  • „Scrierea este pentru spirit, ceea ce notele sunt pentru armonia spirituală”. (Jules Crepieux-Jamin, promotor al analizei grafologice în Franţa)
  • „Un raport strâns între scriere şi personalitatea autorului ei, e în afară de orice îndoială”. (Prof. C. I. Parhon)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: